Ιστορία

Από 2001 έως 2010

 
 

2001
Η εταιρία Holzhäuser, η οποία αποκτήθηκε το 1999, μετονομάζεται σε LuK Truck Parts GmbH & Co. KG και συνδυάζει παραγωγή, διανομή και παροχή υπηρεσιών. Προώθηση LuK RepSet® για επαγγελματικά οχήματα στην αγορά. Ανοίγει γραφείο αντιπροσωπείας στην Σιγκαπούρη. Η AS γιορτάζει την 25η επέτειό της.

 

2002
Η AS Autoteile-Service GmbH αλλάζει το όνομά της σε LuK-Aftermarket Service oHG (LuK-AS). Το διοικητικό συμβούλιο της LuK-AS επεκτείνεται με τον Michael Söding (Marketing και Πωλήσεις). Η Schaeffler αποκτά την FAG. Η INA και η FAG είναι πλέον οι δεύτεροι μεγαλύτεροι κατασκευαστές ρουλεμάν στον κόσμο. Ίδρυση VREI (01.07.2002) – ένωση κατασκευαστών ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

 

2003
Τον Απρίλιο, οι δραστηριότητες του aftermarket αυτοκινήτων ολόκληρου του Ομίλου Schaeffler ενώνονται υπό την παγκόσμια ευθύνη του Siegfried Kronmüller. Με τις μάρκες κατασκευαστών LuK, INA και FAG και τις εμπορικές μάρκες HK και Ruville, η LuK-AS εξελίσσεται σε έναν μεγάλο διεθνή οργανισμό aftermarket.

 

2004
Στο πρόγραμμα πωλήσεων LuK-AS προστίθενται προσφορές παροχής υπηρεσιών προσαρμοσμένες στις ανάγκες των συνεργείων: Σετ τεντωτήρων INA (όλα σε μία συσκευασία). Κιτ χρονισμού INA (τεντωτήρες, τροχαλίες και οδοντωτός ιμάντας σε μία συσκευασία). Εγκαινιάζεται το LuK RepSet® Pro (δίσκος συμπλέκτη, πλάκα πίεσης και υδραυλικό ρουλεμάν αποσύμπλεξης). Η LuK-AS παρουσιάζει την ευρωπαϊκή έκδοση του εργαλείου ανάλυσης αγοράς «AutoView».

 

2005
Ιδρύονται θυγατρικές στην Γαλλία (Παρίσι) και στο Ντουμπάι, καθώς και γραφείο αντιπροσωπείας στην Αυστραλία. Προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις των συνεργείων για αξιόπιστη πληροφόρηση, η LuK-AS λανσάρει τη διαδικτυακή πύλη τεχνικής ενημέρωσης «RepXpert».

 

2006
Η ανάπτυξη του κιτ επισκευής FAG Wheel Pro επιτρέπει την αντικατάσταση ρουλεμάν τροχού ανά άξονα (2 ρουλεμάν τροχού και όλα τα απαραίτητα ανταλλακτικά σε μία συσκευασία). Δημιουργείται ένα κέντρο παροχής υπηρεσιών για τους πελάτες στα κεντρικά στο Langen. Η επεξεργασία των αιτημάτων και των παραγγελιών των πελατών διεξάγεται έγκαιρα και στοχευμένα, ενισχύεται η εξυπηρέτηση των πελατών. Η LuK-AS Μόσχας ενσωματώνεται στον νεοϊδρυθέντα οργανισμό Schaeffler Ρωσίας.

 

2007
Οι περισσότερες τοποθεσίες παγκοσμίως μετονομάζονται σε «Schaeffler» και περιορίζονται πλέον σε μία νομική οντότητα ανά χώρα. Η Schaeffler Trading στην Σαγκάη ξεκινάει δραστηριότητες τον Ιούνιο. Η AUTOMEISTER πωλείται. Η γερμανική ομάδα χάντμπολ κερδίζει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην πατρίδα της με την υποστήριξη των μαρκών LuK, INA και FAG.
Στην Ελλάδα προσλαμβάνεται ο κ.Θεόδωρος Λέκκας ως υπεύθυνος πωλήσεων για τις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αλβανίας, της FYROM και της Μάλτας. Νέα εποχή για την ελληνική αγορά με αφετηρία την αναδιοργάνωση του δικτύου διανομής της LuK-AS.

 

2008
Η εταιρία HK Autoteile GmbH με έδρα στην Κολωνία, ενσωματώνεται στην LuK-AS, μετά την απομάκρυνση της μάρκας HK. Η Ruville γίνεται θυγατρική της LuK-AS, αλλά συνεχίζει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη μάρκα. Στην γκάμα προϊόντων της LuK-AS προστίθενται οι μετατροπείς ροπής LuK.

 

2009
Με ημερομηνία ισχύος την 01.01.2009, η LuK-Aftermarket Service oHG αλλάζει το όνομα της εταιρίας της σε Schaeffler Automotive Aftermarket oHG.

 

2010
Ο Michael Söding είναι ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Schaeffler Automotive Aftermarket oHG στο Langen. Με ημερομηνία ισχύος 1η Φεβρουαρίου 2010, η Schaeffler Automotive Aftermarket oHG αλλάζει το όνομα της εταιρίας της σε Schaeffler Automotive Aftermarket GmbH & Co. oHG και στη συνέχεια σε Schaeffler Automotive Aftermarket GmbH & Co. KG, με ημερομηνία ισχύος την 16η Δεκεμβρίου 2010. Αποφασίζεται η δημιουργία νέας περιοχής πωλήσεων Schaeffler Automotive Aftermarket (SAAM) για την Νοτιοανατολική Ευρώπη τη διεύθυνση της οποίας αναλαμβάνει ο κ. Θ.Λέκκας ως Αrea Sales Manager, με έδρα την Αθήνα.