Ιστορία

Από 1996 έως 2000

 
 
 

1996
Η AS αναπτύσσει και προωθεί την ιδέα διάθεσης αποβλήτων Partslife για την ανεξάρτητη αγορά ανταλλακτικών σύμφωνα με τον γερμανικό Νόμο περί Διαχείρισης Κύκλου Ζωής των Πόρων και την αρχή της εθελοντικής αυτοδέσμευσης. Στην έκθεση Automechanika το 1994, η AS εγκαινιάζει το Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Τεχνολογίας Συμπλέκτη, το οποίο μεταφράζεται σε τέσσερις γλώσσες το 1996. Ανοίγουν γραφεία αντιπροσωπείας AS σε Μόσχα και Πεκίνο. Η Hosur καθίσταται η αφετηρία των δραστηριοτήτων aftermarket της AS στην Ινδία.

 

1997
Στην Βαρσοβία ιδρύεται η AS Πολωνίας και δημιουργείται κεντρική αποθήκη. Η AS αναλαμβάνει τις δραστηριότητες aftermarket για αντλίες υδραυλικού τιμονιού και αντλίες υποπίεσης από την LuK Fahrzeughydraulik (τώρα Ixetic).

 

1998
Οι ενώσεις διανομέων ανταλλακτικών ανταμείβουν τη δέσμευση της AS: Η Temot τιμά τον Siegfried Kronmüller για τα επιτεύγματά του στην ανεξάρτητη αγορά ανταλλακτικών. Η CARAT απονέμει στην AS το βραβείο Innovative Marketing. Η AUTOMEISTER (KWK) περιέρχεται στον πλήρη έλεγχο της AS. Εγκαινιάζεται το σύστημα πληροφοριών «Info CD» (το οποίο αναπτύχθηκε από την KWK). Η διαδικτυακή εποχή της AS ξεκινάει.

 

1999
Η Schaeffler αποκτά την πλήρη κυριότητα της LuK. Αγοράζοντας την εταιρία Holzhäuser με έδρα στο Kaltennordheim/Rhön, η AS επεκτείνει τις επιχειρήσεις της στον τομέα εμπορικών οχημάτων. Η εταιρία με έδρα στην περιοχή Rhön αναδιοργανώνεται σύμφωνα με τα πρότυπα της AS και LuK. Η LuK Argentina S.A. ιδρύεται ως αλλοδαπή θυγατρική εταιρία aftermarket. Στο Langen, εγκρίνεται η κατασκευή πρόσθετων γραφείων και αποθηκευτικού χώρου.

 

2000
Κατασκευάζεται ένα συνεργείο AUTOMEISTER στις εγκαταστάσεις της AS. Το «Info CD» για εμπορικά οχήματα και τρακτέρ συμπληρώνει τις υπηρεσίες πληροφοριών που παρέχονται από την AS στα συνεργεία. Η AS είναι η πρώτη εταιρία που χρησιμοποιεί το λογισμικό «AutoView». Το πρόγραμμα αποθηκεύει δεδομένα από την αγορά αυτοκινήτων, τα οποία επιτρέπουν στους αντιπροσώπους ανταλλακτικών και στα συνεργεία να σχεδιάζουν στοχευμένες στρατηγικές marketing. Τα κατασκευαστικά έργα στα κεντρικά του Langen ολοκληρώνονται. Στην έκθεση Automechanika στην Φρανκφούρτη, η AS εγκαινιάζει το νέο της πρόγραμμα πωλήσεων. Πλέον περιλαμβάνει ανταλλακτικά για το σύστημα μετάδοσης κίνησης, τον κινητήρα, το πλαίσιο και το σύστημα διεύθυνσης και απόσβεσης.